Hotel near Ljubljana Centre

Ljubljana, glavno mesto Slovenije, je srednjeevropsko mesto, ki leži med Alpami in Jadranskim morjem, v kotlini, kjer se reka Ljubljanica zlije v Savo. Na eni strani ponuja vse prednosti in ugodnosti modernih prestolnic, na drugi strani pa ji je s svojimi naravnimi znamenitostmi in energijo uspelo ohraniti prijaznost majhnega mesta. Je živahno mesto polno presenečenj. Območja, ki jo obdajajo, napolnjena z naravnimi lepotami in kulturnimi znamenitostmi, pričajo o njeni dinamičnosti. Le-to lahko obiskovalci doživijo na neskončnih sprehajalnih poteh, namenjenih pohajkovanju ali pa odkrivanju mesta s kolesom. Na poti se ponuja cel kup možnosti, kjer obiskovalci lahko preizkusijo tudi kulinarične užitke.

Poslovno središče Ljubljane se nahaja le kratko vožnjo od Hotela Azul. Hotel Azul uredi prevoz s taksijem do vaše končne točke.
Na vrhu mesta se bohoti veličasten grad

Ljubljana ima zgodovino, tradicijo, stil, umetnost, kulturo in atmosfero, ki ji daje tako srednjeevropski kot mediteranski pridih. Tisti, ki mesto poznajo bolje, bi dodali še pridevnika večjezična in gostoljubna. Ker se nahaja tako blizu večine glavnih znamenitosti Slovenije, je Ljubljana tudi enkratna izhodiščna točka vašega raziskovanja dinamičnosti preostanka države. Prebivalci so vedno pripravljeni z vami deliti svoje izkušnje in vas povabiti k raziskovanju ene najmanjših in najbolj očarljivih evropskih prestolnic - mesto, katerega ime izhaja oziroma se navezuje na ljubezen - nekaj ljubljenega.

Ljubljana je:

  • a modemoderno in kompaktno mesto z bogato dediščino, ravno prave velikosti, da se ne zadušimo ob prevelikem mestnem vrvežu
  • a city combining facilities and efficiency of a metropolis with the relaxed ambience of smaller towns
  • harmonična zmes baroka in novejših arhitekturnih stilov
  • mesto, ki odraža veličastnost arhitekturnega mojstra Jožeta Plečnika
  • živahno mesto s približno 10 000 kulturnimi dogodki na leto
  • mesto, okronano s srednjeveškim gradom, zaščiteno z mogočnim zmajem in mesto, skozi katerega teče reka sedmih imen
  • mesto z mladim in dinamičnim utripom, ki ga polni tudi 50 000 študentov
  • mesto vina, ki ponuja vrsto kulinaričnih izkušenj - od lokalnih do mednarodnih kuhinj, od hitre hrane do največjih gurmanskih specialitet - izbira je vaša
  • predvsem pa mesto, ki ljubi in spoštuje zeleno - parki in gozdna območja se razprostirajo skozi celotno območje mesta.

Hotel Azul

Sprejemamo: