Hotel blizu Blejskega jezera

Slovenija ima samo en majhen otoček, čigar edinstvenost pa ga naredi veliko bolj zanimivega in privlačnega kot mnogo drugih otokov. V zavetju slikovitih gora, otoček kraljuje na sredini tega alpskega jezera. Njegov čar je simbol Bleda že stoletja. To je Blejsko jezero, le kratko vožnjo stran od Hotela Azul.


Hotel Azul se nahaja na popolni lokaciji, da obiščete Blejsko jezero.

Bled je prejel mnogo nagrad in priznanj in se je znašel v mnogih svetovnih vrhunskih seznamih (ang. WORLD'S TOP LISTS) s strani potovalnih portalov in revij (Top 10 fairytale destinations, Sport Tourism Town, Top 10 winter destinations,...)

Golf blizu Hotela Azul
Otoček blizu Hotela Azul

Na otočku na sredini jezeraso stari Slovani častili Živo, boginjo ljubezni in plodnosti. Kasneje so k cerkvi svete Marije na otoku prišli romarji. Pred več kot tisoč leti, 10. aprila 1004, je bilo mesto Bled prvič omenjeno, ko ga je nemški cesar podaril briksenškemu škofu. Tega daljnega časa je že bil postavljen stolp na vrhu klifa, ki se je vzpenjal 100 metrov nad jezerom in je še vedno del mogočnega gradu, kjer se sedaj nahaja tudi muzej. Mesto je zacvetelo v srednjem veku zahvaljujoč romarjem, ki pa so jih v 19. stoletju že sledili prvi turisti. Švicar Arnold Riklii je ugotovil, da so blaga klima, jezero ter termalne vode, vir dobrega počutja in zdravja. Lokalni prebivalci pa so to naravno zdravilišče dopolnili z gostišči in hoteli.

Mesto, že v začetku 20. stoletja znano kot najlepše zdravilišče takratnega avstrijskega imperija,je privabljalo tudi evropsko aristokratsko smetano. Po drugi svetovni vojni, se je eno izmed najbolj privlačnih državnih rezidenc bivšega režima, nahajalo na Bledu. Mnogi izmed zgodovinsko pomembnih ljudi je tako uživalo lepote Bleda. In sedaj, po tolikem času, je nastopil trenutek da romarji nove dobe pričnejo odkrivati skrivnosti tega mesta. 

Hotel Azul

Sprejemamo: